Esimene pääsuke – juustukõrred

kõrred2.002

On asju (toite) mida vaatad ja kohe tahaks ka proovida. Ei, enamasti isegi mitte maitsmise mõttes. Vaid tegemise. See siis ongi üks selline asi. Originaal lihtsalt nägi nii ilus välja.

Eestindatud variant oleks selline:

  • 180 g riivitud juustu (Cheddari põlgasin kalliks, kaheksakuine Gouda Black Label tundus siiski sobivat)
  • 20 g pehmet võid (soovitavalt soolata)
  • 75 g jahu
  • tsipake soola
  • pool tl tšillihelbeid (mul kodukootud kuivatatud tšilli, hakkisin siis seda)
  • 1 spl piima (jah, originaal nõudis half-and-half’i, ehk siis miskit kohvikoore laadset)
  1. Eelsoojenda ahi 175°C
  2. Köögikombainis (mille kapist kätte saamine on nii keerukas, et saumikser pidi asja ära ajama) suristada kokku juust, või, sool ja tšilli. Segu peaks olema selline jämedakoeline puru. Lisada piim ning taignaks segada.
  3. Rulli tainas kergelt jahusel pinnal umbes 3 mm paksuseks ristkülikuks (20×25 cm). Terava noaga lõika umbes 6-8 mm laiused ribad. (Siinkohal tuleb nüüd mainida, et otsustasin oluliselt lühemate kõrte kasuks, kuna järgmiseks tuleb hoiatus, et kõrred võivad murduda jne. Ja peab ütlema, et polnud väga vaja ka jahutamisega (jahuseks tegemisega) end painata, ei ole nii kleepuv see tainas ühti).
  4. Küpseta kõrsi 12-15 min, kuni otsad kergelt pruunid on (kuldpruunid siis).
  5. Jahutada on tõesti soovitav, kuum praetud juust pole just kes teab mis asi 🙂

Minu meelest olid head. Kui originaalallikal tuli mõte, et võiks katsetada teha ümmargusi kahvliga läbi torgituid, siis minu meelest võiks olla veelgi seikluslikum ning katsetada tavalise jahu asemel mitmevilja oma, teate see kus linaseemned sees on.DSC_0118

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s