Armeenia lapikleib

Ma täitsa kogemata sattusin raamatule Emmanuel Hadjiandreou raamatule “How to make bread” ja koju see tuli. Esiti rohkem selle pärast, et oli teine nii ilus aga paistab, et ka huvitav. Esimeseks sai Armeenia lapikleib (lk 65).

Lapikleib

  • 30 ml oliiviõli
  • 30 ml vett
  • 1 purustatud küüslauguküüs
  • 160 g jahu
  • 1 tl soola
  • 50 ml oliiviõli
  • 75 ml vett
  • pool (punast) sibulat, õhukeselt viilutatud
Peale puistamiseks
  • mooniseemneid
  • musti sibulaseemneid
  • seesamiseemneid
  1. Pane 30 ml oliiviõli, 30 ml vett ja küüslauk kaussi ja jäta maitsestuma
  2. Sega ühes kausis jahu ja sool
  3. Teises kausis sega 50 ml oliiviõli ja 75 ml vett. Lisa sellele segule jahusegu ja sega ühtlaseks.
  4. Kata kauss ja jäta 5 minutiks seisma
  5. Siis sõtku nii nagu piltidel näidatud (pm servast keskele ja kaussi natuke keerates), jälle jäta 5 minutiks seisma. Korda sõtkumist ja seisma jätmist veel kaks korda.
  6. Pärast viimast sõtkumist jäta 30 minutiks seisma.
  7. Jaga seisnud taigen neljaks võrdseks osaks. Ja siis hakka venitama. Venita niiiii õhukeseks kui suudad. Kui hakkab rebenema, siis lase natuke seista ja jätka.

vääga õhukeseks

8. Jäta venitatud tainas 15 minutiks rahule.

9. Eelsoojenda ahi 180ºC

10. Pintselda seisnud tainas küüslauguõliga, lõika iga taignaleht kuueks, puista peale sibulat ja seemneid.

11.Küpseta 5-10 minutit.

One comment

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s