Mõistusevastased muffinid

Soojenduseks mõned viimasel ajal kerkinud olulised küsimused.
  • Vaadates Evelin Ilvese seinalt Viru keskuse allkirjatunni fotosid, tekkis küsimus – kas teda tulebki nüüd pildistada nagu kuu tagumist poolt – seljatagant ja pimedas? Tõsi klevaasipildid vist olid ka.
  • Miks on jõhvikad tuhksuhkrus mingis mõtetus 100g pakis ja hiigel suured? Ilmsel on kultuurjõhvikas.
  • Konjuktuuriinstituut uurib varimajandust (salasigaretid ja -alkohol). Küsimus on püstitatud nii – kui tõsised on teie hinnangul järgmised alkohiliga seotud probleemid Eestis? Ja siis on loetelu: terviseprobleemid, kodune vägivald, isikuvastased kuriteod jne jne. Vastata tuleb valikuga: Väga tõsine, tõsine, ei ole tõsine ja ei oska öelda. Minu meelest ei saa ühelegi probleemile vastata – ei ole tõsine. Kõik alkoholiga seotud probleemid on ju tõsised…

Šokolaadi-granaatõuna muffin

Aga mis õudus nende muffinitega siis on? Noh ütleme, et mingi ajahetk ma arvasin, et kogu sellest värgist tuleb üks pehmelt öeldes käkk. Täpsemalt sel hetkel kui ma olin tolle va keeva vee taignasse ära valanud ning tulemus oli selline vedel rosinasupp, mida Tõnisson kindlasti üheks mõttetuks lürriks peaks. Ja tõsi ta on, et ma ka arvasin, et säärase teo peale käib kogu taignas olev küpsetuspulber ja sooda lihtsalt maha. Aga kõigele vaatamata osutus tulem selliseks, et kui võikreem pealt ära kaapida, siis sööks isegi mina.

Originaalretsept on pärit sellest blogist siin ja pärinevat omakorda Hershey’i lehelt.

Tõlge ja teisendus järgmine:

  • 380 g suhkrut (ma panin 300)
  • 175 g jahu
  • 85 g kakaopulbrit
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl söögisoodat
  • 1 tl soola
  • 2 muna
  • 240 ml piima
  • 120 ml õli
  • 240 ml keevat vett
  • granaatõunaseemneid (panin nii umbes 250 ml)
  1. Eelkuumuta ahi 175°C ja pane muffinipanni need paberkorvikesed.
  2. Sega omavahel suhkur, jahu, kakao, küpsetuspulber, sooda ja sool. Lisa munad, piim, õli, vanilje ekstrakt (mida retseptid märgitud ei ole) ning sega ühtlaseks.  Siis lisa keev vesi (mul ikka päris keev ei olnud). Taigen muutub väga vedelaks. Lisa granaatõunaseemned.
  3. Täida muffinivormid 2/3 ulatuses. Küpseta 18-20 minutit või kuni puutikkuga torgates jääb see puhtaks. Jahutada võiks restil ning täielikult.

Tähtpäev veel tuleb. Aga oli avamine. Ура, господин Лотман!

Kreem (VÕIkreem)

  • 230 g võid
  • 2 spl piima
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 1 tl kaneeli
  • 520 g tuhksuhkrut
  • 2 spl heledat maisisiirupit (võib asendada näiteks meega)
  1. Mikserda kokku toasoe või, piim ja vanilje.
  2. Lisa kaneel ning osade kaupa tuhksuhkur. Viimasena lisa siirup.

Ausalt. Võikreem oli lihtsalt sportlikust huvist tehtud, rohem ei tee. Mingi toorjuustuvärk vm sobiks ka.

3 comments

  1. Mari-Liis arvas seda sama. Ilmselt selles kreemis siis ikka on midagi…
    Laualamp

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s