Peet Kreeka pähklite ja köömnetega

Ma arvan, et kuskil Krimmi annekteerimise ajast saati on mul kohutavalt vilets internetiühendus olnud. Sammukese parem dial-upist, töötades nagu politseiauto vilkur, töötab-ei tööta-töötab-ei tööta. Ma arvan, et lisaks sellele, et Putin kõik eestlased ükshaaval röövida plaanib, on tal ka plaan nüristada nõrgemate vaim, võttes neilt võimaluse interneedust hülgemölaga täita.

...

Mu isa ei usu, et toores peet süüa kõlbab. Aga proovi seda.

Hugh Fearnley-Whittingstall, Veg everyday, lk 113

  •  75 g Kreeka pähkleid
  • 1 tl köömneid
  • umbes 400 g peeti
  • paras peotäis hakitud peterselli
  • 1 apelsini mahl
  • veidi sidrunimahla
  • natuke õli (võib rapsi nagu Hughl aga mulle meeldib oliivi)
  • soola-pipart

Soovi korral lisaks: paksu jogurtit, (teravat)suitsutatud paprikat.

  1. Rösti Kreeka pähklid kuumal kuival pannil, silma tuleb kõvasti peal hoida. Pane uhmrisse.
  2. Rösti köömneid ka 1-2 minutit, kui lõhna hakkab tulema siis vala taldrikule, et edasi ei röstuks.
  3. Koori peet ja riivi jämedalt (või ribasta).
  4. Lisa petersell, apelsini- ja sidrunimahl, natuke õli, soola-pipart, sega, maitse (kui vaja korrigeeri) ja jäta ideaalis u 20 minutiks maitsestuma*
  5. Laota peet mingile taldrikule või alusele, purusta Kreeka pähklid uhmris aga mitte liiga peeneks ning puista peedile.
  6. Seejärel uhmerda natuke köömeid ja puista ka need peedile.
  7. Lõpetuseks võib tripsutada peale veel õli, panna mõned tutsud paksu jogurtit ning riputada peale (teravat)suitsutatud paprikat.

——-

*Võiks ka loogiline olla, et kõigepealt teed selle peedihakke valmis ja siis hakkad Kreeka pähkli ja köömne röstimisega mässama.

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s