Krõbe praemuna

Jaa! Pealkiri on seekord täiesti adekvaatne. Tänase postituse sisu, armas lugeja, ongi kuidas praadida muna. Võiks olla sellest, kuidas keeta vett (viide klassikale) aga see on mul alles katsetamise järgus ja hetkel mitte oluliselt selgem kui kotitäis kaleidoskoope. Praesaiast (kullapuruga) võiks ju sammukese edasi saada 🙂

Tegelikult muidugi pole miski nii lihtne nagu esiti paista võib. Tegemist on maailma hullutava uue trandiga. Nagu olid/on cronut, lillkapsast “riis”, pumpkin spice latte jne. frankprisinzano igastahes tundub juba kahetsevat, et ta eales ühtki muna praadinud on. Sest jah, on neid kes säärast muna jäletsavad ja epicurious avaldas just artikli, kus astutakse krõbeda praemuna kaitseks välja. Minuni jõudis see trall läbi imelise sotsiaalmeedia ja blogi Smitten Kitchen kaudu. Viimane on visuaalis ja kirjelduses muidugi veatu aga vaatame siis põhipostulaadid ikka üle.

...

  • Vaja on muna! Õli, soola ja pipart.
  • Maitsestamisel võib juhinduda loomupärasest heast maitsest või kindlasti leidub virtuaalmaailmas soovitusi ka relieefsemale maitsele.
  • Õli (koonerdamine pole kokkuhoid) tuleb pannil kuumaks ajada. Ikka päris kuumaks. Selline väike pannike on väga hea.
  • Ja siis muna pannile. Ning peabki niimoodi vahutama kohe
  • Kui muna on pannile löödud siis oleks mõistlik eemale astuda. Paratamatult pritsib keev õli… kaugele.
  • Praadida tuleks kuni on parajalt pruun.
  • Siis õngitse muna pannilt ja enne taldrikule või saiale viimist tee talle hetkeline vahepeatus paberist köögirätikul. Natuke õli ei tapa aga tegelikult saab seda natukest veel vähendada.
  • Surista peale soola-pipart ja söö kohe. Noa ja kahvliga.

Minu meelest on selle meetodi üks olulisemaid plusse tõsi asi, et see kõrvaldab probleemi “vedel/püdel munavalge”. Mulle  meeldib vedela kollasega prae muna aga ei meeldi, kui munakollase ääres on rant vedelat munavalget. Üks tehnika sellest jagusaamiseks, on muna mõlemalt poolt paadida, aga siis peab ikka üsna passima. Veel leiutasin ma metoodika, kus munakollane- ja valge praevad panni erinevates servades. Aga nii, krõbedalt, ei pea sellega vaeva nägema. Ja huvitav oli seegi, et päris pikalt andis praadida ning süsimustaks ei põlenud midagi.

Teise muna saba sai ehk tipake palju, aga ei olnud häda.

Teise muna saba sai ehk tipake palju, aga ei olnud häda.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s