Ahjus küpsetatud mee-seesamikana

...

Ma ütlen kohe alguses ära, et see “ahjus küpsetatud” (mida lugedes mõtled: ješ, šal-lal-laa, küll on lihtne, ei pea panni määrima) on petuvärk. Ja muidugi küpsetada tuleb ka aga kõigepealt ikka kärsatad pannil. Retsept on internetist aga ma tegelikult nagu kaldusin sellest kõrvale, riskides sellega, et mõni kohtukull tuleb mind jõllitama, viidet siiski ei pane.

  • 4 kanafileed. Ole tark ja ära osta kanafileed vaid visualiseeri võrdne kogus kintsuliha ja osta see. Lihtsal põhjusel, et kui fileed nii kaua ahjus küpsetada nagu siinses retseptis tarvis, on tulemus varem või hiljem aga suhteliselt kindlalt kuivapoolne.
  • u 1 dl kartuli- või maisitärklist
  • 3 muna
  • soola ja pipart
  • praadimiseks õli
  1. Eelkuumuta ahi 175°C, lõika kanatükid parajalt ampsu suurusteks, maitsesta soola ja pipraga (kanaliha puhul võib soolaga olla väga tagasihoidlik või isegi üldse mitte luhvtitada).
  2. Pane tärklis paraja suurusega kilekotti ning siis lisa sinna kanatükid, raputa ja saputa kuni need on kõigiti tärklisega kaetud.
  3. Klopi munad kausikeses lahti ja pane pann tulele. Siis võta kotist järjest kanatükke ja kasta need muna sisse ning siis pane pannile praadima. Prae kuni kuldpruunid.
  4. Kuniks kana praeb, sega kokku kaste.
  • u 140 g mett
  • u 90 ml sojakastet
  • u 60 ml ketšupit
  • u 60 g pruunisuhkrut
  • u 60 ml riisiveiniäädikat
  • u 1 tl seesamiõli
  • 1-2 riivitud küüslauguküünt
  • 1 spl tärklist (valikuline)

Kõik asjad on nii umbes, sest need kogused mis originaalretseptis olid tundusid mulle meeletud ja kui aus olla, siis mina paneks järgmine kord natuke vähem mett. Lisa spl tärklist ma lihtsalt unustasin aga tegelikult selle lisamine ilmselt aitaks vähendada küpsetamise aega.

Igastahes, kõik ained tuleb kokku segada ning siis valada praetud ja ahjuvormi asetatud kanatükkidele. Ning küpsetada ahjus 45 minutit (üsna palju onju?) või kuni valmis, iga 15 minuti tagant segades.

Valminud kanatükikestele puista kaunistuseks seesamiseemneid.

...

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s