Võikringlid

Ma olen nüüd üsna ühte järge enamuse The Great British Bake Offist ära vaadanud. Käed ei püsinud enam paigal. Lisaks keerasin ma oma unerežiimi pekki ja mõnevõrra tekitasid ärevust ka terviseuudised. Suurepärased eeldused selleks, et natuke küpsetada. Lõin aga lahti Adeline Tannbaumi ja selline lihtne retseptike nagu võikringlid hakkasid silma. Selle tõlgendamine on peaaegu nagu GBBOi technical challange –  või isegi natuke keerulisem, sest ahju temperatuuri selles raamatus antud ei ole. Samuti polnud mul kuskilt armeed võtta, seega sai tehtud pool portsjonit (väljatulek on 18-20 kringlit kui võtta aluseks, et minu sõrmed on sellised klaverimängija omad, originaalis ilmselt pigem jõulise teenijatüdruku või maaplika omad, ehk võimalik, et saab ka vähem).

...

DSC_0990_2

Taigen

  • 315 ml sooja piima
  • 25 g pärmi = umbes kuskil nii 2 tl kuivpärmi vist
  • terake soola
  • 450 g jahu

Kihtide vahele

  • 75-100 g võid
  • 25 g suhkrut
  • jahvatatud kardemoni
  • sidruniõli = mul ei olnud võtta, läks umbes poole sidruni riivitud koor aga jäi natuke nõrgaks

Määrimiseks

  • lahtiklopitud väike muna

Peale puistamiseks tuhksuhkrut  või võib sidrunimahlast ja tuhksuhkrust ka glasuuri teha.

  1. Sega soepiim ja pärm, lisa jahu, sool ning 25 g pehmet/sulatatud võid. Jäta kerkima. GBBOist omandatud teadmiste najal otsustasin, et 1 tund võiks küll kerkida.
  2. Vahepeal vahusta ülejäänud või suhkruga, lisa kardemon ja sidrunikoor
  3. Rulli taigen peale kerkimist laiali, määri poolele võid ja tõsta teine pool peale, rulli uuesti laiemaks (ma arvan, et ei ole vaja üritada sama suureks rullida). Korda määrimist, lappamist, rullimist veel kaks korda (või kiht on suht õhuke, võib ka 3 korda välja tulla).
  4. Lõika taignast pikad sõrmepaksused ribad ja keeruta kringliteks. Lase plaadil uuesti kerkita. Noh ütleme mingi 30 minutit.
  5. Ahju otsustasin kuumutada kuumaks, sest tegemist on sellise peaaegu lehttaignaga, ehk siis 220°C
  6. Määri kringlid pealt munaga ja küpseta kuumas ahjus. Üsna pikalt vist 15-20 minutit isegi läks
  7. Lase jahtuda ja kaunista.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s