Võisai kurgiga (patune, gluteeniga, kindlasti mitte paleo aga natuke ime)

Nii pikk vaikus saab tähendada vaid üht – tulemas on midagi suurt. Võib-olla. Ärge nüüd erutuge. Võib-olla ei tule midagi. Täna on veel igatahes selline kergekaaluline pläkutamine.

♥ Esiteks on teadaanne – glittertenniste glamuuripäevad on läbi. Nüüd käravad need oluliselt lihtsamasse miljöösse.

...

♥ Teiseks on küsimuselaade toode (heietus algab kaugelt) – see oli vist 1998 aastal kui ma sain õnnelikuks Schwinni omanikuks. Koos rattaga tuli joogipudel, mis ilmselt on tehtud väikelastel epilepsiat vms tekitavast plasikust. Eriti sellest juua nagu ei tahtnud ja mõne aja pärast loobusin selle kaasa sõidutamisest ning seejärel ka pudelihoidikust, sest sinna jäi teinekord püksisäär vms sellist kinni. Olgem ausad, lõpuks loobusin ma peaaegu sellest rattastki ning alates 2008 sõidan pool tonni kaaluva Tunturiga. Ohh, nüüd tuli kõrvalekalle sisse. Et siis, nüüd kus ma spordi pärast jälle sõidan selle Schwinniga, tundus, et oleks ikkagi pudelit vaja. Ja mina, naiivitar nagu ma olen, arvasin, et elu on vahepeal edasi läinud ja poest on võimalik surmava Hiina plastmassi asemel soetada mõni rentaabli välja nägemisega kena pudel.

...

Juhin teie tähelepanu kirja trendikale fondile. Plastmass on ilmselt pärit aastast 1998. Olen mina imelik või ongi lood nii? #esimesemaailmaprobleemid

♥ Kolmandaks räägime siis võisaiast. Käisime isaga vanaemal külas ja isa tõstatas teema, et mida tema lapsepõlves (ja ka hiljem) randa söögiks kaasa võeti. Vanaema ütles, et eks ikka võileibu. Vorsti üldselt ei olnud, seega pidid juustu omad olema. Aga kui juustu ka ei olnud, siis oli võisai kurgiga. Ja tema meelest oli see üsna söödamatu, kuigi teistele nagu meeldis aga rannas maitseb tavaliselt toit ikka oluliselt paremini ning süüakse sedagi mis tavaliselt ära pirtsutatakse. Ma siis püüdsin meenutada kuidas maitses lapsepõlve võisai kurgiga ja ei tahtnud üldse meelde tulla. Meelde tuli ainult see, et Tallinna sugulased sõid võisaia tomatiga ja seda peeti siinpool veidraks. Aga mulle meeldis ja siis kui keegi ei vaadanud ma vahest sõin koduski.

...

Seega oli vaja saia, sellest kui raske on tavalist saia leida, olen ma varem kirjutanud (praesai, kullapuruga praesai). Tänane sai on pärit avaturu juurest Eesti leivatööstuse kuubikust. Joppas nii, et hommikul peale kella 11 oli just saabunud ka kuum leib (lihtsal nii mainin ära, sobib samuti või ja kurgiga).

Kurgiga võisaia tegemiseks on niisiis vaja:

  • saia (võib olla viilutatud)
  • võid (toasooja)
  • kurki (viilutatud)

Või määrid muidugi saiale, mitte kurgile. Siis laod kurgiviilud saiale ja asetad peale teise viilu saia mis samuti võitatud. Edasiseks korrektseks toimimiseks polnud mul ei aega ega võimalusi – ma arvan, et on väga oluline võisaiad panna plastikaatkotti (kilekotti) ja siis rannaasjade kotti. Seejärel tuleks võimalikult palavas autos loksuda ihaldatud veesilma juurde. Pärast mõningat suplust ja tugevama närviga inimestel päevitamist, tuleks võisaiad lahti harutada ja ära süüa. Selline rustikaalne muljutud välimus on taotluslik ja õige käitlemise tulemusena peaks olema kurk kaotanud osa oma loomupärasest krõmpsuvast olekust, olemata seejuures muutunud läbipaistvaks ja olematuks. Siinkohal tuleks ilmselt kõiki katsetajaid manitseda, et nad võisaia komplekteerides ei üritakse sinna soola sokutada – tulemuseks päris kindlasti märjem võisai kui seda normaalseks peetakse. Võin noh, kui ikka kuidagi ei kannata, vedage oma Maldon soolahelbed randa kaasa.

...

Väga trendikas rustikaalne paber on kaa

Lapsepõlv tuli meelde küll. Sellel võisaial on veel selline omapärane omadus, et või mis vaatamata soojale ilmale on kindlasti täiesti pehme ja sulanud, suudab kurgi mõljul ikkagi koos kurgiga veidi suulakke kinni jääda. Tekitades nii kindlasti omapärase ja väga nostalgilise tunde. Võisai tomatiga on vist parem, aga seda ju randa kaasa ei võta.

Lõpetuseks siia gluteeni- ja laktoosivabasse maailma, paleotoitumise kõrvale ja kõigi nende asjade mälestuseks mille puhul eesliide ime- ei tundu liiast (või kohatu): autentsema tulemuse saamiseks sai üht saiatükki natuke muljutud ja stilistika muidugi nõuab puuplaadil serveerimist.

...

Advertisements

12 comments

  1. Hahaha.. milline ilus algus päevale, aitäh! Viimasel ajal ongi blogides need retseptid nõnda keeruliseks läinud…

  2. issand! Jooksen kohe poodi saia järgi vist! ilmselt tuleb peale või-kurgi kombo ka merevaigu-juustuvorsti oma ära 😉 Ei ole miskit teha, klassika võidab…

  3. Ma loobusin ühe blogi lugemisest peale seda, kui seal õpetati, kuidas Domino küpsistest määret teha, mida on imehea küpsistele määrida ja süüa…
    Ja tõesti, neid puuplaate ka enam vaadata ei jaksa igas teises blogis..

    Suur aitäh postituse eest!!!

  4. Vähe sellest, et pole paleo, gluteenitu ega patuvaba, pole see võisai ka üldse mitte taljesõbralik. Iiiiuuuu.

    1. Küll on hea, et on tähelepanelikke lugejaid. Selline viga tal kah-jah veel küljes

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s