Saksa küpsised 5/5: ingveri-šokolaadisarvekesed

Ja ongi kätte jõudnud õnnis päev, mil saan presenteerida viimast küpsist sellest sortimendist. Ja minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt kõikse paremat!

Ma tunnistan ausalt üles, et need oli viimased küpsised mis ma küpsisemaratonil tegin. Ja nad ei tulnud nii kenad kui oleks võinud, veidi pontsakad ehk... Aga väline ilu teatavasti ei ole. Aint sisemine :)

Ma tunnistan ausalt üles, et need oli viimased küpsised mis ma küpsisemaratonil tegin. Ja nad ei tulnud nii kenad kui oleks võinud, veidi pontsakad ehk… Aga väline ilu teatavasti ei ole oluline. Aint sisemine 🙂

Schoko-Ingwer Kipferln, mein schönes Land november/dezember 2014, lk 63

  • 20 g suhkrustatud ingverit
  • 100 g võid
  • 200 g jahu
  • 2 sl kakaod
  • 100 g suhkrut
  • tera soola
  • 1 muna
  1. Lõika ingver väikesteks kuubikuteks
  2. Tükelda või, lisa kaussi jahu, kakao, suhkur, sool, muna, ingver ning mikserda, seejärel sõtku ühtlaseks.
  3. Rulli vorstiks, kileta ja pane 2 tunniks külmkappi
  4. Lõika u 35 tk, vooli 5 cm pikkused vorstikesed mis on otstest peenemad, keera poolkuudeks ning pane 30 min külmkappi.
  5. Kuumuta ahi 180°C
  6. Küpseta 10-15 minutit.
  7. Jahtunud sarvekeste otsad oleks eriti hea šokolaadi kasta. Enne tuleb viimasega aga läbi viia too tempereerimise riitus. Selle kohta lugege laiast internetist palun.

Nii. Edaspidi peaks elu normaalsesse rütmi tagasi pöörduma. Misiganes normaalne kah on.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s