Saksa küpsised 5/5: ingveri-šokolaadisarvekesed

Ja ongi kätte jõudnud õnnis päev, mil saan presenteerida viimast küpsist sellest sortimendist. Ja minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt kõikse paremat!

Ma tunnistan ausalt üles, et need oli viimased küpsised mis ma küpsisemaratonil tegin. Ja nad ei tulnud nii kenad kui oleks võinud, veidi pontsakad ehk... Aga väline ilu teatavasti ei ole. Aint sisemine :)

Ma tunnistan ausalt üles, et need oli viimased küpsised mis ma küpsisemaratonil tegin. Ja nad ei tulnud nii kenad kui oleks võinud, veidi pontsakad ehk… Aga väline ilu teatavasti ei ole oluline. Aint sisemine 🙂

Schoko-Ingwer Kipferln, mein schönes Land november/dezember 2014, lk 63

  • 20 g suhkrustatud ingverit
  • 100 g võid
  • 200 g jahu
  • 2 sl kakaod
  • 100 g suhkrut
  • tera soola
  • 1 muna
  1. Lõika ingver väikesteks kuubikuteks
  2. Tükelda või, lisa kaussi jahu, kakao, suhkur, sool, muna, ingver ning mikserda, seejärel sõtku ühtlaseks.
  3. Rulli vorstiks, kileta ja pane 2 tunniks külmkappi
  4. Lõika u 35 tk, vooli 5 cm pikkused vorstikesed mis on otstest peenemad, keera poolkuudeks ning pane 30 min külmkappi.
  5. Kuumuta ahi 180°C
  6. Küpseta 10-15 minutit.
  7. Jahtunud sarvekeste otsad oleks eriti hea šokolaadi kasta. Enne tuleb viimasega aga läbi viia too tempereerimise riitus. Selle kohta lugege laiast internetist palun.

Nii. Edaspidi peaks elu normaalsesse rütmi tagasi pöörduma. Misiganes normaalne kah on.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s