3 vahvlit

...

Millised on mõttetud kokaraamatud? Aeg oleks leida aspektid, indikaatorid ja väljundimõõdikud.

  • Mingi vahe ma arvasin, et ilma piltideta on üsna mõtetu. Tegelikult on ka koledate piltidega mõttetu. Ja mõni on ilusate piltidega aga ikka mõttetu!
  • Ja siis kui
    • retsept on ebatäpne
    • juhend on ebatäpne või segane
    • koostisosi on üle või puudu
    • tõlge on vilets
    • toimetaja töö olematu
    • kirjutajale pole olnud päris selge kellele ta kirjutab
    • kriitpaber ja hõbedane äär ning polsterdatud moega raamatukaaned
    • veel mõni aspekt?

Kui sa teed raamatu “Vahvid, krepid ja pannkoogid”, mis teoorias oleks justkui nagu selline kergema kategooria värk (lapsed, vanurid ja kokkamiserivajadusega inimesed), ei tasu ehk mõõtühikuna rakendada “1/2 kuubikut värsket pärmi”. Ilmselt on ka hulk inimesi, kes loevad retseptist, et on vaja nt 250 g võid, võtavd selle külmkapist ning toimivad juhendi järgi “Vahvlite jaoks asetage või kaussi ja segage.” Järgmiseks võid üritada munamassi selle paki võiga segamise teel ühendada. Mitte, et ma ise lakoonilisuse patust prii oleks… Aga vahest tundub, et on ikka mõttetu küll see kokaraamatu biznes.

Kui läheb tegemiseks siis ikka korraga tervele külale. Need on siis kõik sellised paksud ja pehmed vahvlid, raua määrimisvajadust ning kuumust hinda kogemuse pealt ise.

Nii udupeen masin, et selline kauss on all. Nagu näha - hädatarvilik.

Nii udupeen masin, et selline kauss on all. Nagu näha – hädatarvilik.

Toorjuustuvahvlid

  • 3 muna
  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 150 g jahu
  • 2 sl suhkrut
  • 50 ml piima

Vahusta munad, lisa toorjuust ja mikserda ühtlaseks. Sega vähehaaval juurde jahu, suhkur ja piim. Küpseta kuuma vahvliraua vahel.

Hinnang: see on nagu vahvlirauda surutud pannkook, ei olnud halb, pehme ja kohev alguses, teisel päeval natuke rohkem munamass. 

Pärmivahvel I

Pärmivahvel I

Pärmivahvlid I

  • 100 g pehmet võid
  • 2 sl suhkrut
  • terake soola
  • 3 muna
  • 100 g jahu
  • 100 ml piima
  • 25 g värsket pärmi

Soojenda piim ja pane pärm sellesse lahustuma. Samal ajal mikserda või suhkruga, lisa sool, munad ja jahu ning sega ühtlaseks siis lisa piima ja pärmisegu. Kileta ja tõsta sooja kohta kerkima, 30 min minimaalselt. Küpseta kuuma rauavahel vahvlid.

Hinnang: kerkis kenasti. Nagu ka teised vahvlid, omas üsna vähe maitset, vajab kindlasti moosi. Natuke rasvasem kui nr II

...

Pärmivahvel II

  • 60 g toasooja võid
  • 2 sl suhkrut
  • 2 muna
  • tera soola
  • 100 g jahu
  • 100 ml piima
  • 25 g värsket pärmi

Pane pärm sooja piimaga hakkama. Sega omavahel pehme või ning suhkur, lisa munad, sool ja jahu. Seejärel piimasegu. Kata ja lase kerkida. Küpseta.

Hinnang: kahest pärmivahvlist eelistatum. Tuli kuidagi parema tekstuuriga. 

Esiplaanil toorjuustuvahvel

Esiplaanil toorjuustuvahvel

Masina kohta veel nii palju, et erinevalt neist tänapäeva sussutajates, on teine suht ägeda leegiga. Vahepeal võib isegi saba tagant ära tõmmata ja ikka saab vähemalt poolteist vahvlit valmis.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s