Mannaga tikrikook (rabarberikook)

...

Tegelikult oli see rabarberikook aga mul oli sügavkülmas ainult natuke rabarberit ja terve karp tikreid. Nii lihtne oligi. Algupära: Nigel Slater, Tender II, lk 1141 (20 cm läbimõõduga vormile, 8 in)

Täidise osa retepti pole vist mõtet anda, se on u 550 g eest hapukamat moosi või keedist või kompotti.  Võiks olla midagi sellist, mille kurnamisel vedelikku üle jääb, saab pärast koogi kõrvale pakkuda.

Puru

  • 125 g peenemat (maisi)mannat
  • 200 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • tera kaneeli
  • 150 g suhkrut
  • 1 väikse apelsini riivitud koor
  • 150 g võid
  • 1 suur muna
  • 2-4 sl piima
  • 1 sl demerara suhkrut
  1. Eelkuumuta ahi 180°C, pane lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber.
  2. Manna, jahu, küpsetuspulbrit, kaneel, suhkur ja riivitud apelsinikoor pane kaussi, lisa või ning näpi puruks. Lisa 2 supilusikatäie piimaga lahtiklopitud muna. Sega (kätega nt) ainult seni kuni kokku hakkab.
  3. Suru taignast 2/3 vormi põhja ja külgedele, auke ei tohi jääda. Pane täidese moos/kompott vormi, ning pudista üle jäänud taigen peale.
  4. Küpseta u 35-40 minutit.
...

 

2 comments

  1. See oli küll nüüd üks kena kook. Läheb kordamisele. Umbes kord aastas tekib mannapudru isu, aga pärast ei oska ülejäänud mannaga midagi teha. Nüüd oskan.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s