Mannaga tikrikook (rabarberikook)

...

Tegelikult oli see rabarberikook aga mul oli sügavkülmas ainult natuke rabarberit ja terve karp tikreid. Nii lihtne oligi. Algupära: Nigel Slater, Tender II, lk 1141 (20 cm läbimõõduga vormile, 8 in)

Täidise osa retepti pole vist mõtet anda, se on u 550 g eest hapukamat moosi või keedist või kompotti.  Võiks olla midagi sellist, mille kurnamisel vedelikku üle jääb, saab pärast koogi kõrvale pakkuda.

Puru

  • 125 g peenemat (maisi)mannat
  • 200 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • tera kaneeli
  • 150 g suhkrut
  • 1 väikse apelsini riivitud koor
  • 150 g võid
  • 1 suur muna
  • 2-4 sl piima
  • 1 sl demerara suhkrut
  1. Eelkuumuta ahi 180°C, pane lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber.
  2. Manna, jahu, küpsetuspulbrit, kaneel, suhkur ja riivitud apelsinikoor pane kaussi, lisa või ning näpi puruks. Lisa 2 supilusikatäie piimaga lahtiklopitud muna. Sega (kätega nt) ainult seni kuni kokku hakkab.
  3. Suru taignast 2/3 vormi põhja ja külgedele, auke ei tohi jääda. Pane täidese moos/kompott vormi, ning pudista üle jäänud taigen peale.
  4. Küpseta u 35-40 minutit.
...

 

Advertisements

2 comments

  1. See oli küll nüüd üks kena kook. Läheb kordamisele. Umbes kord aastas tekib mannapudru isu, aga pärast ei oska ülejäänud mannaga midagi teha. Nüüd oskan.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s