Siirupis keedetud aprikoosid

Seltskondlik vestlus on mul suhteliselt nõrk. Ma olen sellega leppinud. Siin on 21 võimalust millega piinlik vaikus lõpetada (originaalallikas on Food52, kohati tundus, et vaja oleks täpsustusi):

  1. Mis on sinu kassi kuumärk? (kuumärk on siis kui öeldakse “kuu Jääras” või “kuu Skorpionis“)
  2. Kes on viimane inimene kelle sa Facebookis blokeerisid?
  3. Räägi mulle oma emast.
  4. Mis on esimene asi millele mõtled kui ma ütlen sõna cerulean? (punaka varjundiga helesininine)
  5. Kas sa oled selleks tarretiseks valmis? (üllatus-üllatus, viide Destiny’s Childi loole Bootylicious)
  6. Ükskord, bändilaagris… (band on siinses kontekstis puhkpilliorkester)
  7. Milline on su lemmiknali muusikalis The Book of Mormon?
  8. Mida sa näed kui ma tilgutan kastme kartulitelt taldrikule, niiviisi?
  9. Kumb on su lemmiklaps? Ei, tõsiselt.
  10. Kes peaks osalema järgmises Bachelor‘i hooajas?
  11. Kui sa saaksid õhtustada ükskõik kellega, elava või ajutiselt surnust tõusnuga, kes see oleks?
  12. Kas sa saad oma küünarnukki lakkuda?
  13. Kas Beyoncé ON kuninganna?
  14. Lannisterid või Strksid? (Game of Thrones)
  15. Mis sa ütleksid kui ma sulle ütlen, et see õhtusöök ei ole tegelikult vegetaarne?
  16. Kas alt laieneva säärega püksid on tagasi moes?
  17. Kas sa oled kassi või kassipoja inimene?
  18. Kas sa ikka toidad mind kui olen 64? (Beatles, When I’m Sixty-Four)
  19. Mis on veidraim asi mille oled Graigslist‘i kaudu ostnud?
  20. Aga tõsiselt – mis sa arvad kas Rose oleks saanud Jackile ukse peal ruumi teha? (Titanicu viide)
  21. Kas on juba magustoidu aeg?

Eestis on piinlikku vaikust lõpetada väga lihtne – tõstatad kas kooseluseaduse või pagulasteema ja asi mutt. Muidugi viisakas inimene sellistel teemadel ei räägi. Kodumaisesse konteksti pakuks veel:

  1. Mis on esimene asi millele mõtled kui ma ütlen sõna ruuge?
  2. Kas lumi pakib või hakkab kokku? / Kas piim on tilgastunud või müre?
  3. Mis on järve ja tiigi vahe?
  4. Mitmenda koha Jüri Pootsmanni Play see aasta Eurovisioonilt toob? / Kas Leto Svet tegi Eesti rahvale häbi? (Teine küsimus väljub ilmselt taas viisaka vestluse piirest ja näiteks välismaalastega on seda keeruline arutada. Kuigi kõrgendatud meeleolus võib nutivahendi abil loo ära vaadata ning siis…)
  5. Kreisiraadio lemmiksketš? / Onu Veiko ja tädi Horror või Oleg ja Igor?
  6. Tartu Ülikool/Rock viimase hooaja parim mäng? Kas Eesti murdmaasuusatamine tõuseb veel kunagi tuhast?
  7. Osta.ee suurim win? / Vararealiseerimiskeskusest või taaskasutusest leitud parim/veidraim asi?
  8. Arvestades seda, et ma liigun AINULT kultuurses seltskonnas siis saaks kindlasti rääkida veel väärtuskasvatusest, geenitestidest ning utoopilisest personaalmeditsiinist, kõigist Eesti filmidest (sh kas Magunus oli hea või halb film), ETISest, Archimedesest, Innovest ja Horisont 2020, Keenias kasvatatud lillede ostmise eetilisusest, sellest mis motiveerib teadurit publitseerima (umbes 6 punkt on muideks hirm), millises Eesti restoranis on kohane laulda Gena ja Potsataja laulu soome keeles (ma ei saa garanteerida, et see link 100 aasta pärast töötab aga guugeldaga siis ise välja).
...

Siirupis keedetud aprikoosid (Persiana, lk 232)

  • 500 ml vett
  • 6 sl suhkrut
  • 1 vaniljekaun, pikuti poolitatud
  • mõned sidrunikoore ribad
  • sörts sidrunimahla
  • 1 u 7 cm tk kaneelikoort
  • 1 sl rohelisi kardemonikupraid, natuke võib katki muljuda, aga mitte peenestada ega jahvatada
  • u 200 g kuivatatud aprikoose
  • u 200 g pekaanipähkleid
  • 100-200 g maitsestamata toorjuustu*, toasooja
  1. Pane pott 500 ml veega tulele, lisa suhkur ja sega kuni see lahustub. Lisa vaniljekaun, sidrunikoore ribad, sidrunimahl, kaneelikoor, kardeminikuprad ning keeda u 15 min madalal tulel.
  2. Lisa siirupile kuivatatud aprikoosid ja keeda umbes 15 minutit (mul olid sellised kõvema poolsed aprikoosid, mis niisama nosimiseks oleks ehk olnud liigne trenn, seega ma keetsin julgelt rohkem). Jäta aprikoosid siirupisse jahtuma
  3. Täitmiseks võta toasooja toorjuustu, aja aprikoos servapidi lõhki ja täida ära. Lisaks suru igale aprikoosile terve või pool või veerand pekaanipähklit külge. Nirista siirup peale.

*Seda clotted creami, millega need originaalis täidetud on, te nägite mõned päevad tagasi. Üldiselt, ega paha ei olnud aga see teeb kogu asja veel umbes 1000 korda rammusamaks. Toorjuust on mahedam ja ei tee muidu üsna sellist vähemagusat asja raskeks.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s