Kana-kana-hakklihapallid, kleepuvas kastmes

DSC_6051_2

Halleluuja! Vahelduseks üks retsept. Ainult selle vahega, et hästi umbes sai tehtud. Ma vabandan ja mul on kahju

Pallide jaoks:

  • 2 pakki kanahakkliha (sama hea kui “purk hapukoort”, tegelikult 900 g oli mul)

Hakkliha maitsestamiseks:

  • pipart
  • riivitud küüslauku (nt 1,5 küünt)
  • riivitud sibulat (nt 1/2 väiksemapoolsest sibulast)
  • 1 tl hiina viie vürtsi segu
  • NB! Need kanahakklihad on salakavalad, enne kui soola näpid loe pakendilt koostisosi. Ma garanteerin, et seal on juba sool sees. Ja ma tõesti soovitan riivida küüslauku ja sibulat, sest kanaliha on nõnna õrnake.

Pallide veeretamiseks:

  • 1-1,5 spl tärklist

Praadimiseks:

  • Toiduõli (kui sul on imeline malmpann nagu mu, pole palju vaja!)

Kastme jaoks:

  • u 1- 1,5 dl ketsupit
  • sojakastet
  • laimi või sidrunimahla
  • pruunisuhkrut
  • musta pipart
  • schiracha kastet

Valmistamine:

  1. Mätsi kanahakkliha kokku meelepäraste maitseainetega.
  2. Teises kausis sega kokku kastmeained – tulemus peaks olema magus-hapu ja naaaatuke terav.
  3. Veereta hakklihasegust pallid (ampsusuurused). Kuumuta õli pannil. Enne pallide pannile panekut veereta neid kergelt tärklises.
  4. Prae pallid ja valminult tõsta kastmesse.
  5. Lase kastmes jahtuda.
  6. Torgi tiku/varda otsa.

Praadimise alternatiivid:

  • Võib ju proovida ahjus küpsetada
  • Kuigi on hooaeg jne, ma grillida ei soovitaks
  • Keetmine ei tule ka kasuks
  • Nooh, et frittida veel võib äkki
...

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s