Kana-kana-hakklihapallid, kleepuvas kastmes

DSC_6051_2

Halleluuja! Vahelduseks üks retsept. Ainult selle vahega, et hästi umbes sai tehtud. Ma vabandan ja mul on kahju

Pallide jaoks:

  • 2 pakki kanahakkliha (sama hea kui “purk hapukoort”, tegelikult 900 g oli mul)

Hakkliha maitsestamiseks:

  • pipart
  • riivitud küüslauku (nt 1,5 küünt)
  • riivitud sibulat (nt 1/2 väiksemapoolsest sibulast)
  • 1 tl hiina viie vürtsi segu
  • NB! Need kanahakklihad on salakavalad, enne kui soola näpid loe pakendilt koostisosi. Ma garanteerin, et seal on juba sool sees. Ja ma tõesti soovitan riivida küüslauku ja sibulat, sest kanaliha on nõnna õrnake.

Pallide veeretamiseks:

  • 1-1,5 spl tärklist

Praadimiseks:

  • Toiduõli (kui sul on imeline malmpann nagu mu, pole palju vaja!)

Kastme jaoks:

  • u 1- 1,5 dl ketsupit
  • sojakastet
  • laimi või sidrunimahla
  • pruunisuhkrut
  • musta pipart
  • schiracha kastet

Valmistamine:

  1. Mätsi kanahakkliha kokku meelepäraste maitseainetega.
  2. Teises kausis sega kokku kastmeained – tulemus peaks olema magus-hapu ja naaaatuke terav.
  3. Veereta hakklihasegust pallid (ampsusuurused). Kuumuta õli pannil. Enne pallide pannile panekut veereta neid kergelt tärklises.
  4. Prae pallid ja valminult tõsta kastmesse.
  5. Lase kastmes jahtuda.
  6. Torgi tiku/varda otsa.

Praadimise alternatiivid:

  • Võib ju proovida ahjus küpsetada
  • Kuigi on hooaeg jne, ma grillida ei soovitaks
  • Keetmine ei tule ka kasuks
  • Nooh, et frittida veel võib äkki
...

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s