Suitsukana

Järgnev postitus sisaldab materjali,
mis ei ole sobiv nõrganärvilistele.
Või muidu närvilistele.
Või noh, kui selle lugemine tekitab juba mingi ärevuse,
ära edasi enam loe/vaata. 

Postitus ise ei ole väga pikk. Põhjalik ka ei ole. Aga ma otsustasin: 1) kohe algava puhkuse viimase nädala pühendada selle blogi algsele ideele (söök ja värki) ning 2) iga suvi on kombeks ikka natuke seda kahekorstnaga põrgumasinat katsetada. 3) J. tahtis blogis oma nutika telefoni pildiga esineda.

Kana oleme seal ka varem suitsutanud, nüüd ma mõtlesin, et peaks püüdma natuke professionaalsemalt. Ja paningi kana 20 l kääritusnõusse soolvette. Internet ütles, et soolvee kangus võiks olla 1 gallon vett = 1 tass (cup) soola. Ma ütleks, et lõpptulemus sai natuke soolane minu jaoks. Aga mitte liiga.

Esimene häiriv pilt

Esimene häiriv pilt (minu tehtud).

Pärast seda kui kana oli üle öö külmkapis ligunenud, koukisin need sealt välja ja panin kuivama. Siis kütsin ahju kuumaks. Ja panime kanad sisse. Edasi tuli temperatuuri hoida 110-130° C vahel. Aega kulus kuskil kella 18-19st kuni 23ni (J. jõi neli õlut). Kanaliha peab saavutama temperatuuri 74°C, et olla ohutu. Me otsustasime natuke üle ka lasta, eriti kuna lõpusirgel otsustas termomeeter töötamises väikse pausi teha. Ja siit tulebki nüüd see suurepärane nutikas pilt, kogu ilmale näha.

...

Ja lõpetuseks üks klõps ka kaks päeva hilisemast ajast.

...

 

 

 

 

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s