Köögivili+filotaigen

Puhh:

Pirukas, pirukas, pirukas hea,
peal pole kärbest,
kuid kärbsel on pea.
Mõistatan ise kui teie ei tea –
pirukas, pirukas, pirukas hea.

Pirukas, pirukas, pirukas hea.
Tibu- ei tea, miks,
kuid jälle saan rea.
Mõistatan ise, kui teie ei tea –
pirukas, pirukas, pirukas hea.

Pirukas, pirukas, pirukas hea.
Kala ei laula,
sest viisi ei pea.
Mõistatan ise, kui teie ei tea –
pirukas, pirukas, pirukas hea.

/Ma tunnistan, et ei viitsinud algallikat välja otsida. Loodetavasti see interneti vahendusel leitud jupp on enam-vähem täpne/

...

Vaja on:

  • Pakk (450 g) filotaigent
  • 3-4 peotäit riivitud keedetud kartulit
  • 2 peotäit keedetud aeduba
  • 2,5 porgandit, ribastatud või riivitud
  • 1 väike sibul, hakitud
  • Maitsejärgi küüslauku, tšillit, soola ja pipart
  • Natuke muna, et mätsiks

Pane riivitud kartul ja hakitud aedoakaunad kaussi. Kuumuta pannil õli, prae sibulat, küüslauku ja tšillit natuke. Siis lisa porgand ja kui vaja u 0,5 dl vett. Hauta kuni porgand on veidi pehme, maitsesta soola ja pipraga ning lisa kartulile-oale. Lisa 1 muna ja sega läbi. See on täidis!

Edasi vormi sellest filotaigna abil (juhend on paki peal) imelised pirukad ja küpseta neid ahjus. Vabandust, mul on jube uni, ma ei jaksa pikemalt seletada. Kasuta tervet talupoja mõistust!

...

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s