Ega kodu kõrts ei ole, kus iga päev käiakse

Ütleme siis, et valik paremat ja veidi huvitavamat. Omad tõusud ja mõõnad nagu kõigil aga põhiliselt siiski esimesi.


Kohvik Anna Edasi
Sealt me ikka tellime cateringi vahest, hea on küll kui soojad pirukad tulevad.
Märts 2015: vahest olen ikka omletti või pannkooki juhtunud sööma.


Kohvik Crepp
Kena, hoiab taset ja Sofi on ilusti koos minuga seal istunud. Käpik käis välikohvikus ning talle toodi vett, nii nunnu.
Märts 2015: ma ei saa öelda, et need salatid ja pannkoogid kunagi mu erilised lemmikud oleksid olnud, samas ei näe ma neil ka ühtki suuremat häda. Avati sõsar Tallinnas – veinibaar Shvipsis.
Midagi huvitavat menüüst: soe pirnikook sinihallitusjuustuga, tundub ehk uskumatu aga see on päris hea.


dorpat.002
Dorpat

Nende lõunabuffet on olnud väga hea, aga tiba kallis. Samas kui kõht tühi või lihtsalt suurema söömaga, siis tasub kindlasti ära. (Räägitakse siiski, et kui parajasti mõni turistigrupp sinna satub, siis ei pruugi jaole saada…) Catering mis konverenstikeskusele tehakse on ka selline söödav, viimasel ajal on natuke palju nurinat kuulda olnud (just sooja söögi koha pealt).
Sügis 2011: murdsid toppi ja head on kuulda olnud.
Veebruar 2015: tahtsime minna #maitsevtartu kuu raames pakkumist proovima aga see oli vahetult pärast valetinipäeva ning neil oli tooraine otsas. See mis pakuti oli siiski väga hea. Armastatakse kastmetriipe ja erinevat tekstuuriga koosolusi (nt magustoitude puhul). Natuke problemaatiline on see, et check-in’i või check-out’i ootavad hotellikülastajad istuvad poolepersega fuajees ja poolega restoranis ning kipuvad õlle seltsis lämisema (vähemalt nii oli pärast suusamaratoni). Koduleht mis on koos hotelli ja konverentsikeskuse omaga näeb kuidagi kulunud välja ja telefoninumbri sain alles üldinfosse helistades.
Midagi huvitavat menüüst: Otepää veis, Mokko talu lammas, Peipsi koha, Järveotsa vutt, Lõuna-Eesti siga


graz.001

Restoran Graz
Minu meelest on ses asjas ikka midagi, ma soovin neile edu ja jaksu vastupidada.
Märts 2015: tundub, et rühivad edukalt edasi.
Midagi huvitavat menüüst: “Küsi teenindajalt olemasolu kohta” – tundub, et selline filosoofiline koht 😀


Meat Market – Meat Market Cocktail Bar
Uus ja trendikas. Isiklike muljete põhjal võib öelda, et liha ja kokteil on tõesti see, mida nad hästi teevad; salatiga oleksin ettevaatlik.
Suvi 2012: kuuldused on pigem negatiivsed – halb söök ja kehv teenindus ning kirved hinnad. Tõsi ta on, et burger oli pehmelt öeldes pettumustvalmistav, kotleti olid nad suutnud ikka praktiliselt hokilitriks küpsetada…
Märts 2015: laienesid endisesse Apple poodi ja panustavad veel rohkem kokteilidele. Aga päevapakkumised ei ole tegelikult üldse halvad. Jah, rohelist salatit ei ole aga saab tõesti tüki liha mis pole surnuks küpsetatud (isegi kotlet oli söödav). Puuviljaleib on väga hea.


Cafe Noir (Facebook)
Alates avamisest on nende toidu kvaliteet siiani mu meelest ainult tõusnud. Ja sooja saia antakse alati. Kahjuks (või õnneks?) pole selline koht, kus täiskasvand meesterahvas saaks mõistliku raha eest kõhu täis. Tibid saavad küll 🙂 Ja nad teevad oma kooreseid pastasid  ka ilma kooreta. Ning Sofi on seda kohta korduvalt külastanud. NB! Kui menüüs on hakkliha-karrisupp, siis tegelikult on see aedvilja-piimasupp hakkliha ja karriga, viimane teeb selle söödavaks, aga fakt jääb.
Lisakommentaar: kokad ei taha neil kuidagi püsida nagu FB lugeda võib, ükskord õnnestus sattuda vokitud köögiviljadele mis maitsesid nagu väga halvas hiinakas…
Suvi 2012: juba kevadest saati kokkab juhataja ise ja on kuulda, et polegi paha.
Midagi huvitavat menüüst: õigekirja uuesti leiutamine, ilmselt. Ülekaalus on part, tall, kala, kana… paistab, et sealiha ei olegi!


Pierre Cafe & Chocolaterie ja restoran Bel Ami
Mmm, kui ma oleks šokolaadi fänn… Neil on üsna väärt lõunasöögipakkumised, sooja saia saab ka vahest, mõned huvitavad kohvijoogid, kooki saab, interjöör ehk vajab harjumist – üldiselt täitsa hea.
Veebruar 2015: #maitsevtartu raames pakutud pearoog ei vastanud vähemalt osaliselt välja kuulutatule – niiiii pisikesi aedube pole eales näinud. Pardrind aga oli väga hea.


lokaal Pirogov – mulle väga meeldib see lokaal, selline rahulik. Päevasupid on ungalaselt ja väga head. Märts 2015: ungarlane läks juba ammu ära koju aga lokaal on jäänud, vabakunna/vabakonna pesa.


Päris Pariis (Facebook)
See on päris omapärane kohvik. Suurema osa sellest omapärast võib päris kindlasti kirjutada päris omaniku pääle. Eestlase harimisel mis on galett ja krepp on tal ilmselt veel üsna lai põld künda ja kes eelistab tärklisest ja gluteenist pungil taldrikutäit, siis seda sealt kindlasti ei leia.
Midagi huvitavat menüüst: Ardèche nimeline krepp – kastanikreem!! Magus aga jube hea.


IMG_4186Sheriff Saloon (Facebook)
Veebruar 2015: Soomest toodi selline peen koht (gastropubi) meie väikelinna. 1 euro eest saadud friikad jagasime vennaga pooleks ja minul oli tõsiseid raskusi nende koos burgeriga alla surumisel. Aga need õnnetud friikad – ma palusin ilma kartulimaitseaineta ja teenindaja ütles, et see on tõesti võimalik. Sellele vaatamata oli kokk kõik kenasti ära maitsestanud. Veebilehe sissejuhatav tekst on küll päris hirmus lugeda,  “proffessionaalne” see kindlasti (topelt ff tuleb võib olla Sheriff’ist?), rääkimata tervest menüüst mis on eesti-inglise segakeel.


Cafe Truffe
Pastad paistavad järjest paremaks minema, viimati oli kreveti-tomati oma just see mis vaja. Ja neil on maasikamargatiat (või kui maasikad otsas, siis vaarika). Aga teenindus venib kohati nagu kaaaaaamelitattttt.
Sügis 2011: ja siinkandi kõikse kollasem kobruleht kirjutab kuidas asjad tegelikut olid ja mis tuleb.
Suvi 2012: viimase aja kõigeparem kogemus on koorene veisepasta metsaseentega, millele ma koort panna ei lubanud. Aga miks nad TÜ soodustust küsivate inimeste nimed üleskirjutavad või lasevad tšeki allkirjastada, vat sellest ma küll aru ei saa…
Midagi huvitavat menüüst: 63°C muna? Ega see just väga seiklusrikas menüü ei ole, pigem selline kindlapeale minek. Aga selliseid kohti on ka vaja. (Ja menüüs on mõned keeleuuendused, mis võiks olemata olla.)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s