Kurat, jällegi see sama sara!

Mõned neist kohtadest on ka päris kaua eksisteerinud.


Asian Chef
Kunagi pärast avamist: kodulehe kirjutajal vist tühiku klahv ei tööta hästi. Tartu Postimehe järgi pole koht ja teenindus suurem asi, aga menüüs olevat siiski üht-koma-teist proovimisväärset. Tollest Võru mnt nr 2 käin ma ikka ühtelugu mööda, aga pole veel märgand, et seal uus koht on… Ilmselt selle kriipi kohviku asemel, mis veel enne oli Nurga baar… uhh
Sügis 2011: nad paistavad hästi vastupindanud olevat. Ja kodukaga on ka kõvasti tööd tehtud. Peaks sinna ikka asja tegema.
Suvi 2012: ok
Märts 2015: mida suuremaks nad laienenud on, seda valjemaks on läinud naatriumglutamaadi ja toiduvärvi hüüded. Nad on võtnud pähe, et tegemist on ROMANTILISE Aasia restorniga… misiganes… Kodulehega on kõvasti tööd tehtud.


Atlantis
Mulle eriti see koht ei istu, sama hästi võiks ükskõik millises konverentsisaalis süüa. Ja korra olen seal saanud toitu, mis idee järgi pidi ikka soe olema aga tegelikult oli täitsa hangunud juba. Samas nende cateringi kohta paha sõna öelda ei ole.
Kevad 2012: Hakkavad Noa laeva ehitama ja uue linnaarhitekti esimene töövõit – laeva ei tulnudki (koleda lisamine koledale (Atlantisele) poleks ilmselt asja parandanud, ühesõnaga ma olen arhitekti poolt selles asjas).
2012. aasta teisepoole info räägib, et ei olegi halb, kohe nagu hea olevat, tuleks minna proovima.
2015: Catering hästi-hästi lihapõhine, noh, et oleks ikka süldilaud või nii


HotPot
On võimalik, et see endise Tsink Plekk Pange asemele tehtud söökla liigub peatsel mõnda teise kategooriasse. Ma nimelt olen seal ainult (tõsi küll korduvalt) päevapraadi sööma käinud. Ei midagi erilist aga kui tekib vastupandamatu soov lõunaks üks taldrikutäis tärklisse uputatud nuudleid kerre tõmmata, siis sinna võib sisse astuda.
Midagi huvitavat menüüst: Hiina traditsiooniline hot pot.


Kapriis
Kunagi ammu: Neil on päris mitu kokteili (moijto’t) mida võiks lüristada. Süüa saab ka, aga üsna vastakad arvamused on olnud. Võib vist öelda, et kõikuv tase.
Lisakommentaar kevad 2011: kohal olevat uus omanik, kes pidi hakkama ka toitlustuse poolele kõvasti panustama.
Sügis 2011: ha-haa, nüüd kehtib Kapriisis 6teist kannu kliendikaart ning teated, et menüü on informatiivne ja võib muutuda ette teatamata.
2015: menüüs esineb veidrat suurtähte ja kokku-lahkukirjutamist. Tean mitmeid inimesi kellele see koht meeldib, ma siiski ei ole fänn… ei teagi miks.


Kohvipaus
See on seal kus vanasti Humala vastas nurga peal üks pudupood oli. Nad on leidnud Tartus täiesti oma nišši – kaasa müüdavad salatid ja suvel külmsupid (vrapid ja saiakesed ja muu selline pudi-padi on ka, aga noid leiab mujaltki). Igastahes parem kui Kaubamaja.
Märts 2015: ausalt öeldes, kaua neid salateid ei talu. Ma olen vahest valinud tulise vrapi ainult selleks, et toidul mingigi maitse oleks. Aga peet+kodujuust+lõhe on päris hea kombo.


Postimehe Kohvik
Mingit peenutsemist siin ei ole, sisekujundus on vist kuskilt taasiseseisvumispäevilt ja üsna ebafunktsionaalne. Aga see aitab kaasa eesmärgile – toita kiiresti, hästi ja soodsalt ära suur hulk Tartu kesklinnas töötavaid inimsesi. Ja see toimib, jõudu ja pikka iga.


Vilde lokaal ja kohvik
Esmakatsetus (06.08.09) renoveeritud Vildega oli äärmiselt positiivne. Ja seal oli ka üks koer! Kõik järgnenud katstused on olnud positiivset kogemust kinnitavad. Kõik mis süüa antakse on olnud suurepärane. Aga. Üks kord sai käidud õhtul kui alumisel korrusel asuvas ööklubis oli pidu/kontsert/sound-check? ja see oli karm. Kahju klientidest, aga ka töötajatest, kui nad sellist müra peavad regulaarselt taluma 😥
Lisakommentaar kevad 2011: klubi suleti, haa. Avatud on Vilde terviskohvik, kus tundub küll üht-teist huvitavat, aga tervisel teatavasti on ka kallim hind. Lisaks on kuskil seal veinikelder, mida võimalusel külastaksin.
2012: rumeenlane lahkus juba aasta eest ja see on jälle niiiiiii igavaks muutunud. Täpselt samad värvitud toidud mis juba aastaid, sellised turvalised valikud. Ei, ma ei ütle, et see otseselt halb on. Aga surmigav küll.
2015: käivad jutud, et on uus väljamaalasest peakokk. Midagi on nad natuke selle menüüga ka teinud
Midagi huvitavat menüüst: tiigerkrevetid krõbedal täisteraleival, avokaado, mango ja wasabi majoneesiga – must leib ja krevetid? tõesti?


Vilde terviskohvik
Polegi ammu käinud – gluteeni, laktoosi ja vahest liha-vaba


Werner Cafe-Lounge
Restoran on iiigav. Kohvik teeb head kohvi, mõistliku hinnaga ja annab kaasa. Koogid on kõik kindlasti suurepärased, aga mille pärast tasub minna on – kiluvõileib (tõsi, korra olid nad pannud sildi “kiluvõileib” heeringavõileiva juurde! ja protesti vastuseks oli ainult, et hind on ju sama, mis siis et heeringas! heeringas on mädakala! ja vahe on suur!). Päevasupp kõlbab ka täitsa ning kui ma koos koeraga kohvitopsi kaasa ostma lähen siis ära pole aetud.
Sügis 2011: Aga meile saadavad nad hoiatusega, et need on konfidentsiaalsed ning nende edasi saatmine võib kahjustada ärisaladust. Viimaseks vist on see, et grupimenüüs esineb motzarellasalat ja Creme Brülee.
2015: see on kujunenudki põhiliseks kohvitanklaks. Ülikooli töötajad saavad soodukat. Paluda saab, et nad teeksid latte kuuma! (leige lürr aja vahest marru).


Ülikooli Kohvik
2009: Konkurentsitult kõige s***ma teenindusega koht, palun vabandust (ma järgmine kord vaatan selle sööklatädi nimesilti ka, kes mind eriti häirib). Ja isegi kui teenindus on viisakas (ülemisel korrusel enamasti siiski on), siis on see nagu tigu-ekspress, aeglane. Süüa sealt siiski leiab. Vahest. Talutavat. Korra või kaks isegi väga head (ja ma olen seal ikka omajagu käinud). Ning kui on vaja 170 inimest ära toita, siis grupilobi nad keedavad valmis ning see ei löö ilmatumat auku eelarvesse. Pärast teist päeva sa seda lobi enam ei taha, aga kui tasuta antakse, siis sööd. Ja õhtusöögiks saab alati minna kuhugi kus söök keele alla viib ja päeva menüü unub 😛
Lisakommnetaar kevad 2011: nad nüüd jälle teevad end ringi. Jäägripubi lubatakse.
Sügis 2011: suvest alates selline töörežiim, et ainult tellimise peale avatud. Mis iseenesest ei ole halb mõte, sest vastuvõtu suupisted olid täitsa kobedad. Loogiline kah, kokal on aega, ei pea juurvilju halliks keetma. Väidetavalt on probleem selles, et pole kontseptsiooni. Herr Kilk, helistage mulle, ma müün teile soodsalt paar kontseptsiooni maha 🙂
Kevad 2012: Kilk paneb ärid kalevi alla, koht on avatud vaid tellimise peale, cateringi teevad ka. Pakkumine kontseptsiooni müümise osas kehtib!
2012: Jee, alumisele korrusele kolis Jazziklubi, ka mujal majas pidada toimuma üht-teist mis polegi päris porno…
Märts 2015: viimane päevapraad – kana, mingi aasiapärane – oli niii tomatipastane… et teate, jube oli.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s